Chiang Mai en Pai
Door: Monique
Blijf op de hoogte en volg Monique en hans
27 Januari 2006 | Thailand, Bangkok
Maandag wilde ik eerst een fietsie huren. en dat is uiteindelijk gelukt omdat de fietsen hier zozo zijn. Toen ik eindelijk om mijn fietsie zat kwam ik Piet en Rosemarie (het ned. stel vanuit de trein van bangkok) weer tegen, zij gingen met n scooter naar een groot meer, waar ik ook graag heen wilde (fietsen was wel erg ver)Piet haalde mijn over om ook een scooter te huren en dat heb ik gedaan. Het was zo COOL!!(zie foto) mijn eerste scooter en het ging geweldig. Op de snelwegen rijden ze wel erg hard dus het is een beetje uitkijken maar alles ging goed. Het enige nadeel was dat we 80.000 keer de weg zijn kwijt geraakt dus uiteindelijk kwamen we pas na 2 uur bij het meer aan, waar je normaal een half uur over doet grrrr. In chiang mai is alles 1 richting verkeer dus als je denkt dat je de weg weet mag je er niet inrijden en beetje al snel weer lost. Bij het meer was het superleuk, veel thaien hier die een dagje uit zijn en lekker gaan eten. Wij gingen na ons eten nog even in de bikini in het meer zwemmen (dat werd uiteindelijk een beetje poedelen) de thaien waren in shock dat ik in bikini ging (zo erg was het nou ook weer niet) en waren meteen hun eetlust kwijt!zij gaan normaal zwemmen met hun kleding aan dus ik begrijp dat dit voor hun een beetje vreemd was. Gelukkig begonnen ze na een tijdje weer aan hun lunch.
Terug bij het guesthouse kwam er een van de huiskatten aan mijn deur janken, ik deed open en de kat rende rechstreeks naar mijn badcel. Ging ie op mijn toilet (op de bril) zitten plassen, supernetjes he.
Dinsdag verder naar het plaatsje Pai, 4 uur rijden vanaf Chiang Mai. Ik heb hier al een aantal jaar veel leuke verhalen over gehoord dus ik was erg benieuwd. En of het leuke is.....echt super. het is een klein dorpje aan een rivier. Mijn guesthouse zit ook aan de rivier. In augustus en sept. hebben ze hier grote overstromingen gehad en veel van de hutjes zijn vernield. nu zijn ze alles aan het opbouwen maar je kan overal zien dat de rivier destijds veel verwoest heeft.
Mijn buurvrouw is een amerikaanse en wij trekken nu met elkaar op, het is erg gezellig. De eerste avond al een vreselijk leuke kroegje gevonden van 4 meter lang en 2 meter breed, onwijs gezellig, leuke thaise barman (Pong) en lekker cocktails. Dus ik ben nu overgestapt van het singa bier naar de cocktails, mjammmie!!
Woensdag weer een scooter gehuurd (raak eraan verslaafd) en de prachtige omgeving verkend. Mooie tempel onderweg, prachtige bergen en rijstvelden.
Je kan hier ook op een olifant rijden dus we komen ook olifanten tegen (nou ja die staan vast aan een ketting) Ik laat het olifant rijden voor wat het is want dat is niet mijn ding, en ik vind het niet zo geweldig voor deze olifanten. Ze staan de hele dag vast aan een keten en alleen als een toerist op hun rug springt mogen ze een uurtje lopen (hoera!)Voor donderdag en vrijdag hebben we een 2daagse trekking geregeld.
Dus donderdag met nog 10 andere op trekking. Na een uur met de auto te hebben gereden worden we ergens in the middle of nowhere gedropt. Dan volgt er een redelijk zware trek (ook langs afgronden en dat vind mijn hoogtevrezende hoofd niet zo leuk) we moeten een uur de heuvel op en net als ik denk dat ik een taxi nodig heb gaat de weg weer naar beneden (het luie zweet is er nu uit) we lopen langs dorpjes van hilltribes, dit zijn verschillende bevolkingsgroepen die uit bijvoorbeeld tibet of birma zijn gevlucht en nu al redelijk lang hier in de bergen wonen. Ze zijn behoorlijk arm, hebben hun eigen taal en cultuur en zijn vaak prachtig gekleed.
Om een uur of 5 komen we bij onze slaapplaats aan. Een hut van 1 familie. Er scharrelen hier heel veel beesten rond, grote varkens, kleine biggetjes, honden, puppies, en heel veel kippen.We kunnen ons wassen in de rivier (10 min lopen) of in de buurt bij een pijp waar wat water uitkomt. Het is behelpen maar zo n beetje water is heerlijk en wij voelen ons meteen weer lekker fris. We eten lekker bij het kampvuur en inmiddels zijn de varkens onder het huis gaan slapen en de kippen kruipen in kleine bamboomandjes en doen ook hun ogen dicht. De meeste van ons gaan lekker aan een biertje maar niet voor mijn want ik moet er niet aan denken om snachts in het pikkedonker de wc te gaan bezoeken. Ik weet dat de varkens inmiddels slapen maar er wordt ook verteld dat er wilde varkens rondlopen dus no way!
We slapen op matten op de vloer en ohoh dat vind mijn rug helemaal niet geweldig. Ik wordt wakker van hanengekraai en dat is wel redelijk vroeg maar een gezllig geluid. De tweede dag bezoeken we een waterval waar het water zoooo koud is dat de mannen er zoooo klein uitkomen. haha ik houd het bij poedelen. De thee wordt gezet in een bamboo en we drinken uit bamboo kopjes onwijs handig dit alles te vinden in de natuur en bamboo genoeg!. We gaan nog wat heuvels op en af en lunchen in een dorpje en dan staat onze auto weer klaar om ons terug naar Pai te brengen.Zware maar erg leuke dagen. Na 3x douchen is het vuil er eindelijk af.
De volgende dag kan ik zowat niet meer lopen van de spierpijn en neem mijn allereerste massage in Thailand. Geen Thaise maar een Chan (?) massage die iets zachter is, maar evengoed was dit massage uurtje geen pretje voor mij, alles deed zeer, oh oh mijn arme spiertjes. Trudy (het amerikaanse meisje) gaat daarna voor een grote Tattoo en ik..... dat vertel ik later;)
Liefs uit Thailand!
Sannie die gluursessie begrijp ik maar de sherry???? Ben blij dat je je een beetje vermaakt!! Bataafje gedaan?
28 Januari 2006 - 13:03
Thijs:
Hoi Mo,
Je vermaakt je prima zo te lezen. Nou even over hier, want het is bar koud. Ijs in de sloten doch het zonnetje schijnt nu ik dit schrijf. Dus het verschil in temp zal wel enorm zijn tussen daar en hier. Echt een koud kikkerlandje.
Wat zal jij een geld overhouden zeg ! Voor die prijs een onbijtbuffet (je). Heb je nog een fooitje gegeven ? Die foto van jezelf op de scooter is echt cool. Wel gaaf om zo het landschap te bekijken en dat je dan een uur later aankomt. So what !!?? Waar blijft de foto warop jij balanceert op een balk ?? Had ik wel leuk gevonden jij als grote heldin !
Ja en wat betreft je schoonheid in bikini wat moet ik daar van zeggen. Die thaien zijn inderdaad een beetje preuts om daar niet van te genieten. Of zijn het gluurders ?? Ha, ha, ha...... ik zie je reactie al voor me.
De grote konten van die olifanten zijn erg leuk, maar jij als dierenvriend had er best even op kunnen gaan rijden. Je vindt het zielig dat ze vast staan, dus stap erop en laat ze een half uurtje de benen strekken. Gemiste kans, maar ik reken erop dat je alsnog gaat. Alhoewel ?? Ja en dan die massage, dat lijkt mij ook wel wat. Doch slapen op zo'n kleedje ???? Bah, dan ben ik toch echt een verwend jongetje, want sommige normale bedden passen mij al niet. Nou Monique je hebt het bar naar je zin en daar gaat het om. Ik heb kort gesproken met de makelaar, maar kan je nog weinig nieuws hierover vertellen. We drukken de duimen maar weer en rekenen erop, dat een echte koper zich meldt.
groetjes van je zus natuurlijk en we nemen je verslag vanmiddag mee naar je ouders.
Xxxxjes !! -
30 Januari 2006 - 19:01
Yvonne:
Hoi Jane,
Leuk je verslag en je foto's, hangend aan een liaan stoer joh. Helaas ben je nog geen Tarzan tegengekomen, maar hopelijk komt dat nog. In augustus toen wij er waren was het er vreselijk slecht weer , dus vandaar dat wij die kant niet op zijn gegaan. We hebben afgelopen vrijdag kijkers gehad en vandaag ook, dus dat was weer poetsen geblazen voor ons. Helaas hebben we nog niets gehoord verder. Het stel van vrijdag was wel heel enthousiast, dus wie weet. Zondag heb ik nog een minuutje op de schaats gestaan op de ijsbaan, maar op dat moment was het ijs al zo slecht je zag het helemaal golven en er waren al een paar doorgegaan. Ruud heeft z'n schaatsen helemaal niet onder gehad. Maar de chocolademelk na afloop smaakte prima en rozig dat we waren joh. Vrijdag gaan we naar CC-Rider, zaterdag moet ik nog wel een tijdje in de WSV kantine staan dus dat komt niet zo goed uit. Vito gaat als er sneeuw ligt vrijdag naar Winterberg. Hij moet dan om kwart over 3 s'nachts bij het Michaël College zijn , dus dan zijn wij waarschijnlijk net thuis. Nou ja we moeten maar even kijken hoe we dat allemaal gaan regelen. Hoe laat kom je eigenlijk thuis maandag? en wie haalt je op weet je dat al? Nou hoor het wel weer , veel plezier nog in je laatste weekje! Geniet nog er nog maar ff lekker van. Dikke kus van ons viertjes -
31 Januari 2006 - 17:07
Vito:
leuk zeg daaro op een scooter en in de natuur
als wij weer naar thaiuland gaan wil ik cker graag nar Chiang Mai en dan wil ik net zo'n lekker ontbijtje als jij:P
maar met mij alles goed ik ga dus wintersporten zaterdag en dan kom jij maandag alweer terug. tot dan en ik mis je
Vito -
01 Februari 2006 - 03:07
Van Monique Voor Vito:
Hee lieve Vito
wat heerlijk dat je op wintersport gaat, super!
Heel veeeeel plezier en breek geen benen.
Mis jullie ook! ook kus voor Tony
Ik heb hier trouwens veel olifanten gezien, daar kan je op
rijden en met ze zwemmen in de rivier, echt iets voor jullie!! -
01 Februari 2006 - 20:19
Connie:
Hoi Mo,
Nou inderdaad vermaak je je wel. Thailand blijft toch een leuk land. Ik ben nooit zo noordelijk geweest weet je geen Chang Mai of Pai. Ziet er mooi uit op de foto's. Wij zijn inmiddels naar Spanje geweest. Mooi weer overdag een lekker zonnetje. En zondagnacht viel er 8 cm sneeuw. De wandeling naar Retemar gemaakt in de sneeuw net wintersport en aangename temperatuur. Vreselijk verkouden al 2 weken dus lekker weinig lucht. Maar de zon heeft toch goed gedaan het is een stuk minder. Het was beregezellig weer bij
Arend en Denise. Naar Malaga oude stad geweest. Naar Fuengirola. Naar Alfarnatejo eten bij Los Pyrineos o.i.d. De notenboom is gesnoeid door Peter en wij hebben op de oude manier de takken gezaagd en de kleine takjes afgebroken om te gebruiken als sprokkelhout. Ja, ja nog werken ook heel vervelend allemaal. Intro's geraden en veel spelletjes gedaan en natuurlijk wijn, bier en veel lol. Afijn, je hoort nog wel meer als je thuis bent. Veel plezier nog en tot mails.
Besos