Bangkok januari 2008 - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Monique en hans Wezel/wijnhof - WaarBenJij.nu Bangkok januari 2008 - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Monique en hans Wezel/wijnhof - WaarBenJij.nu

Bangkok januari 2008

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg Monique en hans

26 Januari 2008 | Thailand, Bangkok

Zo deze website is weer geopend!. Reclame maken, chatten, daten alles kan op deze site maar een berichtje voor mij achterlaten vind ik ook erg leuk!

Ik had vast al verteld hoe heerlijk de temperatuur hier is, ongeveer 27 graden (of had zei ik eerder 30 graden nahh dat is te warm) met een heerlijk zonnetje en af en toe wat wolkjes (izznie erg)Helaas is mijn guesthouse -ondanks dat het wel 12 euro's kost- vreselijk gehorig. Het lijkt af en toe of ik in een discotheek slaap, grrr.

Gisteren vroeg op want het was de dag van de fietstour door Bangkok. De taxis willen hun meter niet aanzetten het is te ver weg waar ik heen wil en daar verdienen ze te weinig aan. Na lang aandringen vind ik een taxichauffeur die zijn meter aan wilt zetten. Na 3 meter gereden te hebben staan we shocking vast in een traffic jam, na 10 min hebben we nog geen centimer gereden. Het voordeel is wel dat de meter ook bijna niet doorloopt. Mijn chauffeur zoekt uiteindelijk een alternatieve route en na 50 min komen ik op de plaats van bestemming aan en mag ik 2 euro en 10 cent afrekenen. Vertel dit voort aan de nederlandse taxichaufeurs! Daar mag je voor dit bedrag net op op de achterbank plaatsnemen.

Bij het kantoor van ABC Biking krijgen we uitleg van onze gids (die 14 jaar oogt maar die later toch 26 jaar blijkt te zijn, zucht wat is het geheim van deze vrouwen?)We krijgen een (kabouter)fiets (je moet met je benen bij de grond kunnen, waarom? dat zal later blijken) toegewezen en onze gids verzekert ons om alle spullen bij de office te laten (waarom? dat zal later blijken). Na wat gevaarlijke manouvres door het drukke verkeer (niemand fietst hier behalve die rare Hollanders, nou ja bij deze hebben we dat imago weer in stand gehouden, nietwaar?) komen we in een wat rustiger gedeelte van Bangkok. We komen op de lokale markt waar alles te koop is. Fruit, groente, kleding en natuurlijk iets wat ik vooral niet wil horen: vers vlees, dwz de varkens en kippen worden ter plekke geslacht. Ik haal mijn oogkleppen uit mijn fietsmand en zet ze op.Bij de groente en fruit zet ik ze weer af. In een parkje krijgen we een soort roti in onze hand gedrukt met daarop een soort suikerspinachtig iets. Hmmm lekker, we zijn klaar voor de tweede ronde. Iedereen staat verwachtingsvol met zijn roti in zijn hand te wachten op het soort suikerspinachtig iets maar al bij de eerste fietscollega valt het spul op de grond in het zand en beseffen we pas na kwartier (nog steeds staand met de roti in onze hand) dat vulling toch echt verloren is gegaan.

We vervolgen onze weg via tempels en sloppenwijken. Dan brengt een bootje ons naar de overkant van de rivier. Nu wordt ons duidelijk waarom we kabouterfietsen hebben, we beter geen spullen konden meenemen en de handen aan de rem moeten houden. we fietsen over een bochtig netwerk van betonpaadjes (ongeveer 1 meter breed) met aan beide zijkanten een afgrond en dan water. Er zijn hier toch echt al een aantal mensen op niet vrijwillige basis gaan zwemmen. Het is prachtig hier (het wordt de jungle van Bangkok genoemd) onwijs veel palmbomen, bamboo en allerlei soorten vruchtenbomen. Tijdens de lunch (waar ik weer schattige puppies heb ontdekt en ze in mijn virtuele vrachtwagen inlaadt)komt er een soort kleine Komodo Varaan (of zoiets) aangewaggeld (hij is echt niet klein, maar wel kleiner dan die in Indonesie moet ik toegeven)en ik was heeeel blij dat we op een soort terras met een hek eromheen zaten. Wat een griezel! (Tony en Vito die hadden jullie onwijs gaaf gevonden!)Om een uur of vier zijn we terug en hebben we wel een biertje verdiend. Een erge aanrader deze tocht.

Vanavond de nachttrein naar Thais-Laotiaanse grens waar ik naar de hoofstad zal gaan (Vientiane). Hee Lotte en Robbert weten jullie nog vorig jaar, dat vond ik echt een superdag met jullie en Wulf en Thom.

Oh ja Ruud ik heb ff geinformeerd wat een treinticket kost naar Chiang Mai. Nachttrein, 2nd class with fan, upperbed 650 baht.

Hier komt het zonnetje voor jullie allen.

Liefs
Monique :)

• 26 Januari 2008 - 14:49

Yvonne:

Joepie ik ben de eerste!!!!!
    Dat is alvast een goed begin van je vakantie,dat fietstochtje , klinkt heel leuk, en dan dat heerlijk weer, lekker hoor alleen niet met die oogkleppen op fietsen hè, da's gevaarlijk joh) Nou wij gaan zo koffieleuten bij Papa en Mama en ik zal je verhaaltje meenemen. Dikke kus van ons allemaal en Tony heeft nog steeds niet gesnoept hoor, dat zegt hij tenminste.....

• 26 Januari 2008 - 17:32

Vito:

eej Monique, ik lees al dat het daar hartstikke leuk is. Lekker warm enzo. Gaaf trouwens zo'n varaan. Wel jammer dat je niet net zo met die varaan op de foto bent gegaan als dat je met dat lieve hondje deed maarja. Ik hoop dat je het nog heel leuk hebt verder en ik wacht weer op je volgende bericht.

Vito

• 26 Januari 2008 - 18:14

Wendy:

hey mo,
    lekker hoor 30 graden, dat zal hier nog wel ff duren denk ik. Met Molly gaat het goed ze vermaakt zich prima. Veel plezier en tot mails.

xxx

• 27 Januari 2008 - 09:32

Thijs & Margriet:

Hoi Mo,

Je huissie in Knol is behoorlijk uitgesloopt. Jammer van al dat poetsen!! Er staat een container stijf vol met sloophout, etc. Nou ja, dat is jouw probleem niet meer gelukkig. Marijke heeft er zin in en dat is goed nieuws. Ga lekker verder met je vakantie en zoek een lekkere Thai uit!! Het is toch verassend als je denkt dat hij 40 is en blijkt zestig te zijn !!?? Als ie het maar goed doet. Ha, ha,......
    Ik zie je gezicht al voor me, maar in die leeftijdsgroep zitten we wel.
    Doeiiiiiiiiiii...... Grapje.

Veel plezier nog en tot schrijfs.

xxxxxxxxxx

• 27 Januari 2008 - 11:19

Robbert:

heee Mo!!! Bedankt voor je lekkermaak sms-je! We hebben heimwee maar komen lekker over een paar weekjes jou kant op!! Geniet lekker daar en natuurlijk van de vele Lao biertjes! Ga je nog Tuben in Vang Vienne? Liefs Robbert

• 27 Januari 2008 - 13:03

Monique:

Hee thijs,
    in die leeftijdsgroep zitten we wel?? uhhhh ik nog lang niet hoor!Ha ha.....
    de thaien zijn leuk maar niet zooooo leuk haha. ik ben blij dat mijn huissie in knol zo goed wordt aangepakt.
    Heb geen heimwee.
    groetjes aan mijn paps en mams
    von, ik heb Tony een sms gezonden over onze weddenschap, ik ga alvast maar sparen of wat minder beer lao drinken dan kan ik hem afbetalen!

• 28 Januari 2008 - 08:35

TUUR:

Hee Mo, je bent weer goed bezig. Alleen jammer dat je op het uiterlijk bent afgegaan, want "varanen" zijn ook erg lief en aaibaar.

• 28 Januari 2008 - 11:12

Astrid:

Fijn dat alles naar wens verloopt. Leuk verhaal van de mini fietsjes. Het leuke puppie niet stiekum meenemen naar nederland.

• 28 Januari 2008 - 15:58

Tony:

hoi monique ik lees dat het heel leuk is daar coole varaan lijkt me leuk om die zelf ook in thailand tegen te komen nou ja ik hoop dat je het heel leuk hebt daar. x Tony en nog steends niet gesnoept :P

• 29 Januari 2008 - 17:08

To:

Ha die Mo, alles goed daar?
    Zo'n beessie moet je niet in het donker tegenkomen haha ;-) en dan bedoel ik niet de pup. Maar ze zijn vast errug lief (Tuur)!
    Best stoer hoor om in zo'n drukke vreemde stad te fietsen en over van die smalle paadjes....

Geniet er lekker van, veel plezier daar!

Groetjes To

• 30 Januari 2008 - 15:29

Marco En Marjolijn:

Ha die Monique,

We zitten nu op Khao san road in Bangkok in een internet-eetcafeetje en hebben net ons eerste ' in Bangkok' bericht geplaatst! Gauw even gekeken bij jou en zie dat je eergisteren hier de fietstocht hebt gemaakt, die wij morgenochtend gaan maken! Toevallig en heel handig om je ervaringen (en tips!) te lezen. Ben benieuwd naar onze kabouterfietsen, hoop dat het meevalt (en niet valt, haha)!
    Ben jij inmiddels in Laos?
    Ook dank voor de nachttrein info, kunnen we volgende week goed gebruiken. Denk dat we eerste klas gaan/proberen te reizen, is misschien nog iets luxer? En zo te lezen dus helemaal niet duur.
    Fijne trip weer verder, we lezen elkaar wel weer!

liefs, M&M