van vientiane naar pakse - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Monique en hans Wezel/wijnhof - WaarBenJij.nu van vientiane naar pakse - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Monique en hans Wezel/wijnhof - WaarBenJij.nu

van vientiane naar pakse

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg Monique en hans

01 Februari 2008 | Laos, Vientiane

Zondagmorgen dus in Laos in Vientiane aangekomen. Aan de grens is het erg rustig dit keer en ik onderhandel met de tuktukdriver die mij naar de Vientiane (de hoofdstad van Laos) zal brengen over de prijs. 250 baht roept ie, "nee nee" zeg ik "het is niet zo ver ik vind 80 baht meer dan genoeg". Na lang denken en peinzen zegt ie: " ok 50 baht!" uhhh ben ik niet wakker of hij niet? maar prima hoor 50 baht.
Het is lastig om een kamer te vinden, het is erg druk hier en erg warm. Maar het lukt. Ik ga pinnen en pin wel 100.000 kip. Nadat ik dit bedrag (op mijn rekenmachine!) had omgerekend naar euros bleek dit wel 8 euro te zijn. grrrr... dat is gul.Wat gegeten en een biertje gedronken onder begeleiding van een prachtige zonsondergang en twee bijtende mieren (waar ik na een week nog last van heb).

de volgende dag door richting zuiden naar een klein plaatsje. En weer zet ik de tuktukdriver (zonder dat ik dat wil) af. hij vraagt 20.000 kip en ik bied hem 15.000 (is ongeveer 1 euro en 20 cent) na lang nadenken roept ie ok 10.000! uhhh? Er is in dit plaatsje helemaal niets te doen behalve caves bezoeken maar waar ik, als claustrofobisch persoon, niet zo dol op ben. Savonds spreek ik een engelsman (zijn engels is very very english en hij is heel ingewikkeld; eigenlijk een indier, komt uit Kenia en leeft nu al een lange tijd in engeland. spreekt dus ook iets van 6 talen) en we gaan samen de volgende dag naar een plaats verderop. Later sluit een vriend van hem zich bij ons aan. Savannaket is een leuk relaxed plaatsje aan de rivier en ons guesthouse is ontzettend leuk. het personeel is superaardig. Maar dinsdag is een sad day voor mij.....

Woensdag doen we niets behalve lopen, eten drinken, lopen eten drinken. Oh nee we hebben ook nog een tour geboekt voor morgen. En die was erg leuk. Eerst de zoutmijnen gezien. Voor de mensen die hier werken is het een hard leven, er werken ook kinderen en daar wordt ik niet echt blij van,maar gelukkig gaan ze wel naar school. Dan lopen we een kilometer of zeven door een soort jungle waar ik meer dan genoeg spinnen heb gezien; alle soorten en maten.Een paar grote die je echt niet in je kamer wilt hebben.

Vrijdagmorgen verder naar het zuiden waar we na een busrit van zes uur in Pakse aankomen. Vanuit deze plaats is er weer veel moois te zien maar dat vertel ik de volgende keer...

liefs

Mo

• 01 Februari 2008 - 12:22

Robert:

Hoi Monique, erg leuk en goedkoop allemaal, je schreef erg warm nou blijf daar nog maar even, want gisteren heerste er een storm 10 beaufort en wel 5 graden verder veel plezier en ik wacht op het volgende bericht, pas goed op je zelf.

• 01 Februari 2008 - 12:27

Monique:

Sorry vergeten
    bedankt voor alle jullie leuke berichtjes!
    vooral die over het slechte weer, hihi
    nee hoor ik gun jullie ook heel veel zon!!

Mo

• 01 Februari 2008 - 14:16

TUUR:

Lieve Mo, wat dacht je van beter articuleren ? enneh.. die spinnen zijn ook heel lief en aaibaar.
    En heb je daar al met iemand gezoend ?

• 01 Februari 2008 - 14:40

Thijs :

Leuk Mo al die berichten. Het gaat je goed af dat afpingelen. Hou ik wel van, maar ja die arme sloebers daar mag je wel een beetje kietelen. Beetje dubbel eigenlijk, maar wellicht hebben ze er toch genoeg aan. Hoe meer je ze gaat betalen hoe duurder het wordt.
    Je huissie is nu echt van binneuit kompleet uitgesloopt. De vloer is er uit gehaald en ze zijn druk bezig met de fundering. Je ouders komen zo langs en zal je nieuwe bericht aan ze doorgeven.

Groetjes uit O.K. van ons!!!

XXXxxxx....!!

P.S. Nou heb je al met iemeand gezoend?

• 02 Februari 2008 - 10:21

Connie & Johnny:

Hoi mo,

Klinkt allemaal weer goed en dan krijgen wij ook weer zin om die kant op te gaan.
    Of wordt het toch met de camper in Canada rond toeren. Of Cambodja in combi met Zuid-Laos. Wel we hebben nog eventjes.
    Vandaag is er weer een open huis in pakhuis Java. Ze moeten zeker nog wat appartementen kwijt. Wel we hebben het toen gezien en de volgende keer als jij er gaat wonen. Geniet van je reizen en de zon. Tot mails.

• 03 Februari 2008 - 18:44

Carolina:

hoi monique,
    Hier dan eindelijk een mail uit een koud
    en winderig de rijp. Zondagavond luc en loek kijken voetbal, sofie ligt al. Zodirect weer bzv, nog niet zo spectaculair. Idols vanmiddag gekeken, pauline eruit en vorige week tiffany, onbegijpelijk dat neil en nigel er nog inzitten en pauline eruit.
    Gisteravond gewerkt, vorige week zaterdagavond ook. Er was een discotheek met Soul|Funk|Disco muziek en dresscode, er waren veel mensen erg gezellig, wel hard werken. Conny Schermerhorn was er ook samen met Marlon van het Bertrand.Ik vond het leuk haar weer te spreken en ze is nog steeds niets veranderd. Marlon dacht dat ik het zusje was van mezelf,
    grappig om te horen.
    Leuk om al je mailtjes te lezen, ook word ik iets handiger met de computer en ben een vaste bezoeker van Marktplaats.
    Andere stoelen gekocht en een leuke klok,
    kinderstoel verkocht en nu op zoek naar een aantal leesboeken van bepaalde schrijvers. Je hoort het al tijdverslindend maar wel leuk. Met Sofie gaat het goed, ze schaatst, zit op streetdance en rijdt nog op Billy, 2 maart weer kur op muziek in de manege.
    Luc voetbalt, voetbalt en kijkt voetbal samen met Loek die zijn team traint.
    Monique nog veel plezier, wees voorzichtig met mieren, spinnen en andere vrolijke wezens, waaronder ook de mannelijke.
    Groetjes carolina en de rest van de fam.

• 03 Februari 2008 - 19:58

Yvonne:

Hoi zusje
    T is nu zondag-avond en we hebben vandaag weer eens getennist en natuurlijk weer dik verloren.... Maar 't was weer errug gezellig in de kantine natuurlijk. Tony is vrijdagnacht naar Winterberg gegaan om 3 uur en was het was ongeveer 12 uur s'nachts toen ze weer terugkwamen , hij heeft wel een superdag gehad ,maar wel vermoeiend. Vooral voor ons natuurlijk! Heel veel plezier weer hè , wij gaan morgen lekker weer aan het werk.

• 04 Februari 2008 - 09:58

Yolanda :

Ha Orakel van Savannaket,

dat ziet er allemaal goed uit (behalve die mierenbeten dan). Waarom is die dinsdag een trieste dag voor je? Valt die leuke Engelsman niet op vrouwen?

Groet,

Yolanda

• 04 Februari 2008 - 19:52

Natasja:

Ha die Monique,

Nou die kip-sate nemen ze daar wel erg letterlijk!

Trouwens al iets gehoord van Joop? Zijn jullie dichtbij elkaar?

Fijn dat je niet alleen reist, altijd gezelliger met twee goedlachse mannen.

Enne die mierenbeten zien er erg naar uit.

Natasja

• 07 Februari 2008 - 18:01

Vito:

hee Monique, zo te lezen is het daar hartstikke leuk allemaal. Zeker als het zo goedkoop is natuurlijk. Hier gaat alles ook hartstikke goed. Tony is veilig teruggekomen van z'n skivakantie en heeft de weddenschap (een week niet snoepen) volgehouden, dus het is maar goed dat je daar wat geld bespaard op de reiskosten want in Nederland kun je meteen weer wat inleveren.

Vito