Mijn laatste daagjes in Thailand - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Monique en hans Wezel/wijnhof - WaarBenJij.nu Mijn laatste daagjes in Thailand - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Monique en hans Wezel/wijnhof - WaarBenJij.nu

Mijn laatste daagjes in Thailand

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg Monique en hans

19 Februari 2008 | Thailand, Bangkok

Afgelopen zaterdag met de tuktuk naar het busstation. Ik was een beetje laat, dus er enige vorm van stress was aanwezig (mij bijna niet meer bekend). Maar alles komt goed, ik kwam aan, het mannetje waar ik gister aan had gevraagd hoe laat de bus ging herkende mij meteen, gooide mijn rugzak op zijn rug en rende naar de ticketbalie. Wauw wat galant. Ik werd meteen naar de bus begeleid en hup daar gingen we. Ik zou naar Khorat gaan een stad tussen Ubon en Bangkok in, ongeveer vijf uur bussen (was mij beloofd). Onderweg merkte ik dag we niet rechtstreeks naar Khorat gingen maar helemaal naar boven. He? had ik de plaatsnaam misschien verkeerd uitgesproken en gingen we nu ergens anders heen. Nee nee, legde het hulpje vd busschaufeur met handen en voeten uit (hij sprak nl geen engels) we gaan uiteindelijk naar Khorat en zullen daar om ongeveer 16.00 aankomen; 4.00 pm schreef hij heel groot op zn hand. Volgens mij zouden we daar om half 2 aankomen? maar dat begreep hij niet. Onderweg stopten we honderden keren om mensen mee te nemen. Zelfs al wilden die mensen niet mee dan werden ze toch de bus in gepraat. Het werd later en later en toen stopte de airco ermee, het werd een oven in de bus. Stilzitten en zweten was het enige wat ik kon doen. Nu stopten we nog vaker, bij ieder soort garage bleven we een kwartiertje staan en probeerden ze de airco te fixen. En daarnaast hielpen we ook nog een collega-bus op weg, die gestrand was op de snelweg, alle tijd nietwaar? Om ongeveer vijf uur kwamen we in een plaatsje aan en besloten ze niet verder te gaan, hier kon de airco worden gemaakt en er stond een tv met daarop thai boxing. Wij werden verzocht een andere bus te nemen. pfffffff
Ik ging uiteindelijk met een canadees meisje naar het plaatsje Phimai een uur voor de stad waar ik eigenlijk heen wilde. Na 10 uur in een hete bus is een douche en een koud biertje zeer welkom.

In Phimai is een oud tempelcomplex uit de Angkor Wat (cambodja) periode, tussen de 12de en 14de eeuw. Het is een mooi tempelcomplex, ware het niet dat er bosjes dagtouristen en nog veel meer bosjes thaien met hun gele -ik vind de koning fantastisch- tshirts rondlopen. Ik fiets nog een rondje en relax in het park (tussen de hondepoep bwahhhh). Savonds is het hier weer lekker rustig als alle dagtouristen zijn verdwenen. Er is een gezellig 'nacht'markt waar je van alles en nog wat kan eten. Jammer dat de honden wat agressief zijn.

De volgende dag (maandag) moet ik helaas weer terug naar Bangkok. Ik ga met een fantastische VIP bus waar we onderweg een plake cake, cola en een verfrissingsdoekje krijgen. Wat een luxe! Maar de pech reist met mij mee want deze bus strandt ongeveer 15 min voor het busstation. De taxichauffeurs staan lachend klaar, ok dan, maar zet wel je meter aan. Dus nu ben ik terug in Bangkok, ik zit op een terrasje langs de straat en bekijk de backpackers hier. Volgens mij hebben ze de meest vreemde bijzondere en gekke type mens uit westerse landen geplukt en hier neergezet af, toe geloof ik mijn ogen niet wat ik hier allemaal zie rondlopen. Nou ja shoppen shoppen en eten en vannacht om half drie (!) met het vliegtuigje naar huis.

Bedankt voor al jullie reacties!!

Ik hoop dat de zon nog steeds schijnt als ik terug kom:)

Liefs Mo

• 19 Februari 2008 - 10:27

Carolina:

Hallo monique,
    als je dit dus leest ben je al weer terug in nederland, wat gaat een maand dan toch snel voorbij.
    Hopelijk ben je ook een beetje uitgerust,
    want de komende tijd zal behoorlijk stressig zijn met je nieuwe huis.
    Maar deze mooie reis heb je alvast maar in de pocket, en ik vond het weer erg leuk om er van mee te genieten.
    Groetjes en tot snel,
    Carolina.

• 19 Februari 2008 - 15:07

Vito:

hee Monique, nou het is al weer bijna voorbij hea. Ik hoop dat je het heel leuk hebt gehad en tot snel.
    Opa en oma missen je echt.
    xxx Vito