over springende gekko's en rokende vulkanen - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Monique en hans Wezel/wijnhof - WaarBenJij.nu over springende gekko's en rokende vulkanen - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Monique en hans Wezel/wijnhof - WaarBenJij.nu

over springende gekko's en rokende vulkanen

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg Monique en hans

26 Januari 2009 | Indonesië, Batavia

Hoi allemaal,

Leuk om jullie berichtjes uit nederland weer te lezen! Dank daarvoor!

Ik heb al een tijdje geen verslag geschreven, druk druk druk.
Afgelopen maandag een heerlijke massage met scrub gehad zodat we voorbereid aan een lange lange busreis begonnen.Savonds zitten we net te eten en dan landt er een kleine gekko op onze tafel. Ik bleef er al bijna in, maar toen ie Ellen aankeek en haar besprong kon je mij opvegen en el was in een shock. Het hele restaurant had ontzettend veel lol om ons. Het schijnt wel dat Ellen nu veel gaat geluk krijgen (zeggen de indonesiers)Dat is dan maar weer mooi meegenomen!.

We hebben al veel indonesische woorden geleerd zoals:
- Gratis = Gratis
- Verboden = verboden
- polisi = politie
- informasi = informatie
- asbak =
- plafond =
Goed he!!

Dinsdag met een luxe (!)auto samen met nog een tsjeschisch stel richting Bromo. Onze Chauffeur rijdt als een razende jodokus. Er is veel verkeer op de weg zowel aan onze kant als aan de andere kant. Het deert hem niet en hij haalt links en rechts in of er nu tegenliggers zijn of niet, die gaan maar aan de kant. Pas om een uur of 8 savonds komen we aan en het is mistig en koel hier. Onze kamer is een beetje grubby maar het is gelukkig maar voor 1 nacht. Oh nee maar voor een paar uur want we moeten om half vier eruit. Met de jeep gaan we richting een hoge berg waar je een fantastische zonsopgang hebt en de bromo kan zien. Niets van dat al. Eerst zijn we afgezet met een veel te dure jeeptour (de mensen die bij ons in de jeep zitten trouwens ook) en hebben we jassen gehuurd omdat het zo vreselijk koud zou zijn. Dat is het in het geheel niet. En ons uitzicht is erg teleurstellend tenzij je van mist houdt. Dan richting Bromo, waar wij, heel stoer niet per paard gaan, maar met de benenwagen. Zwetend en puffend doen we de beklimming en dan nog 273 (ofzoiets) trappen op. Op de krater is het gaaf. Je ziet in de krater veel rookpluimen (een goed teken geloof ik, hij gaat nu in ieder geval niet uitbarsten, dat is wel in 2006 gebeurd en toen kwam er geen rook meer uit) Met knikkende knieeen (schrijf ik dat zo goed behalve puntjes op de e, maar dat lukt hier niet) gaan we naar beneden omdat hoogtevrees ons parten speelt.Dan hup de bus in weer in die ons over Java, via de ferrie naar een plaatjse op Bali zou brengen. Tenminste dat dachten we. Na een uurtje moeten we van bus wisselen en zegt iemand van een soort reisburootje (nou ja zegt, hij schreeuwt het) dat we op Bali na de ferrie het maar zelf uit moeten zoeken. Terwijl we betaald hebben naar dat plaatsje op Bali. Er is geen discussie mogelijk, hij geeft ons wat geld terug (veel te weinig blijkt later) en stopt ons in een bus waar geen plaats voor ons. Maar dan staat een aardige indonesier voor mij en later eentje voor ellen. De buschauffeur lacht lief naar ons en alles is weer goed. Uiteindelijk komen we om half 10 savonds op Lovina aan een leuk kustplaatsje op Bali. We hebben een geweldig hotel met zwembad en vreselijk afgedongen (maar fluistert de eigenaar, mondje dicht he) en het bier smaakt ons weer goed.

Heel leuk plaatsje met vele leuke restaurantjes en barretjes maar erg weinig toeristen.En heel erg hindoeistisch. Overal liggen bloemen voor te offeren en de goden goed te stemmen. En vele vele prachtige uitbundige hindoebeelden Vrijdag maken we een leuke toertje met scooter en driver. Een heftige waterval met een prachtige omgeving. We pesten een blauwe libelle omdat we 'm leuk op de foto willen hebben en hij baalt van ons. Daarna door naar een boeddhistisch klooster en dan lekker zwemmen in de hot springs.

Afgelopen zaterdag gaan wij naar een plaatsje aan de oostkust van Bali waar het onwijs mooi moet zijn maar heel heel rustig. We komen daar en het regent pijpestelen. De wegen zijn omgetoverd in rivieren. Het regent hier al drie dagen dus we besluiten verder te gaan naar de kust waar ook de ferrie naar Lombok gaat. Het is een superleuk klein plaatsje, erg laid back en ...het regent hier niet!! Vrienden van mijn broer en schoonzus, Annerie en Ricardo, zijn hier vlakbij (ze laten hier een huis bouwen) en ik wil ze even bellen om wat af te spreken. Dan lopen we hier op straat en ik hoor opeens mijn naam roepen. Is dat Annerie en Ricardo die met de auto naar dit plaatsje zijn gekomen en die we dus stomtoevallig tegen komen!!. Leuk samen wat gdronken in een bar en de volgende dag met ze naar hun huis gegaan. tenminste de plek waar hun huis gaat komen. Op een berg en een ongelooflijk prachtig uitzicht, wauw echt helemaal te gek!!

Nog een lekker op het strand gelegen tot de wolken zich samen pakken en het begint te regenen (een heel klein beetje maar)
Helaas, ik zou zon naar nederland sturen maar dan houden we hier helemaal niets over, sorry.

Blijf ons vooral schrijven :)

Liefs mo en el

• 25 Januari 2009 - 11:02

Thijs:

Hoi Mo,

Troost je met de gedachte dat het hier afgelopen week ook enorm heeft geregend. Verder veel plezier !!

• 25 Januari 2009 - 16:04

Joop:

Monique,

Jij en je vriendin Ellen (ken ik alleen van de foto's)gaan niet alleen kijken naar een vulkaan, jullie zijn twee voortrazende "vulkanen". Wat een energie die in jullie reis zit, voortdurend rook en vuur spuwend. Het is maar goed dat het even ging regenen, anders was een al te vroege uitbarsting onvermijdelijk geweest.
    Geniet van jullie reizen en trekken en duwen en zitten en liggen en wat al niet meer. Ik wacht op de uitbarsting en wat daarop ook mag volgen.......

Groeten,

Joop

• 25 Januari 2009 - 18:05

Carolina:

Hoi Monique,
    Sofie vond de foto van de vulkaan erg wow. Mooie omgeving en wat zie je toch weer veel, alleen jammer van al die regen. Vergeet niet om ook wat uit te rusten, want ook daar is vakantie voor.
    Hier gaat alles gewoon door, Luc is winterkampioen met de F1
    geworden en dit is gevierd met een wedstrijd tegen de vaders.
    Sofie gaat ook weer naar school en in huis gaan we de schilderklus afmaken.
    Gisteravond hadden we weer de discotheek in het Kombof, groetjes van Conny, het was weer back to the 80/90 erg leuk.
    Verder groetjes van de rest van de fam en ik kijk weer uit naar de rest van je reisverslag.
    Doei Carolina.

• 26 Januari 2009 - 06:26

Tonia:

Wat een gave plaatjes zeg!! Lekker van genieten zou ik zo zeggen!

Hier alles goed, gewoon weer maandag en weer aan het werk.

Veel plezier nog samen en ik hoop dat jullie nog lekker bijkleuren.

Groetjes To

Het groene boekje zegt 'knie-ën' enne een 'knie-tje' voor die mannen die jullie afzetten, aanpakken die gasten haha ;-)

• 27 Januari 2009 - 12:05

Manon:

Hoi lieve El,
    Volgens mij vermaken jullie je prima daar. Veel belevenissen daar zoals ik dat kan lezen. Hier beleven wij een griepepidemie dus wees blij dat jullie niet in Nederland zijn.
    Heel veel plezier nog daar en een dikke kus
    Manon

• 27 Januari 2009 - 14:35

Wendy:

Hoi,

Mooie foto's en leuke verhalen, jullie maken veel mee. Veel plezier nog. Met molly gaat t goed ze wil veel aandacht..
    xxx wen

• 28 Januari 2009 - 11:27

Petra:

Hoi el en moon,
    Leuk leuk leuk leuk ,hier is het weer behoorlijk koud dus dan maar een beetje mist zou ik zeggen.Mick is in de ban van de voetbalplaatjes van de AH, inmiddels heeft hij al een hele stapel dubbelen en zijn boek is nog niet vol, maar mijn knip is leeg ik blijf boodschappen doen . Verder gaat alles goed hier. Heel veel plezier nog en ik zou zeggen op naar zon , strand en geen regen.
    Doei Doei liefs petra

• 29 Januari 2009 - 10:37

Sanne:

Mooi,Mooi,Mooi, jij zit lekker warm in Indonesië, en ik moet op de fiets naar school in dat kouwe weer :(:(
    Wat een mooie foto's,
    Nog veel plezier daar, xxx Sanne

• 29 Januari 2009 - 10:45

Merel:

Heej tante El!!
    Een geweldig verslag,,;)
    Ik heb me raport gekregen op school en het laagste cijver is een 6 de hoogste schat ik een 9(!) boeie over raporten ga ik het nu niet hebben!! ;)
    Ok, iedereen heeft veel suc6 in jullie verhalen!!
    DUSS,, blijf zo doorgaan en geniet ervan!! xD

-xxx- Merel ;)

• 30 Januari 2009 - 11:45

Martijn VdBent:

Heb vorig jaar nog onder die waterval gestaan. Koud!!
    (foto staat trouwens ondersteboven...)

Laat de regen de pret niet drukken. Bali is er alleen maar groener en (dus) mooier door, moet je maar denken.