Schildpadjes en katjes op Gili trawangan - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Monique en hans Wezel/wijnhof - WaarBenJij.nu Schildpadjes en katjes op Gili trawangan - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Monique en hans Wezel/wijnhof - WaarBenJij.nu

Schildpadjes en katjes op Gili trawangan

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg Monique en hans

03 Februari 2009 | Indonesië, Batavia

Hi allen,

Het is al weer een tijdje geleden dat jullie iets van ons gelezen hebben maar het internetten gaat hier niet al te gemakkelijk.

Afgelopen dinsdag hebben een prachtige wandeltocht gemaakt met Annerie en Ricardo.Fantastische uitzichten over groene groene rijstvelden. Wel een beetje uitkijken want er lag een dode slang op het paadje die zeer zeer giftig was. Zijn familie zal hier nog wel ronddolen maar die zijn we gelukkig niet tegengekomen. Wel een dikke zwarte slang, hagedissen, mooi gekleurde vlinders en libellen. Terug door een stukje jungle en het zweet tapt met bakken van ons af. Teruggekomen zien we eruit als vieze varkentjes maar dat mag de pret niet drukken. Savonds is er in het dorpje een ceremonie (een vd vele), de mannen hebben een witte band om hun hoofd en dragen een witte blouse met daaronder sarong. De vrouwen hebben prachtige kleding aan en offeren fruit en bloemen aan een soort ronddansende dieren (waar natuurlijk mensen onder zitten maar dan doen we alsof). Het wordt heftiger en heftiger en sommige mensen raken in trance en... het bir Bintang smaakt ons weer goed.

De volgende dag maken we ons op voor een nieuw eiland; Lombok. Vroeg met de ferrie die over de oversteek ongeveer vijf uur doet. Onderweg zien we dolfijnen! ik krijg ze natuurlijk niet op de foto....
Met de bus worden we naar een Sengigi gebracht een kustplaatsje op Lombok. We blijven hier maar twee nachtjes omdat het donderdagavond weer kei en kei hard regent en daar balen we van. Vrijdag gaan we tesamen met veel veel mensen, noodles, eieren en wortels in een klein bootje naar een eilandje (gili trawangan) voor de kust. Het is 3 kwartier varen en het laatste stuk zijn de golven redelijk hoog, maar we komen heel aan en iedereen met ons. Het is een klein eilandje met vele strandjes en wat vertier in de vorm van restaurantjes en barretjes. erg leuk en we brengen de meeste dagen al luierend op het strand en zwemmend in de zee door; soms in de zon en soms (even in de regen) Het regent iedere avond en het zandweggetje (de enige weg hier) veranderd in een modderpoel.

Oja ik ga helemaal goed op dit eiland want het is een katteneiland!. Ontzettend veel katten hier (heel veel lijken erop mijn skattie farang) en ze zien er allemaal redelijk goed uit.
In 1 vd guesthouses hier heeft de eigenaar een schildpaddenprojectje. De schildpadden op dit eiland (die je soms kan zien met snorkellen) worden bedreigd door katten en vogels en mensen. De man haalt wat eieren weg en laat ze onder de grond uitkomen en plaatst ze dan in een soort aquarium tot ze ongeveer 8 mnd zijn en laat ze dan vrij in de zee. Helemaal goed. Omdat er geen pomp in het aquarium zit moeten de schildpadjes iedere dag met een tandenborstel worden schoongemaakt omdat ze anders teveel alg op zich krijgen. Ik heb op een ochtendje meegeholpen met een tandenborstel de schildpadjes schoon te poetsen (heel zachtjes). En ze zijn zo vreselijk schattig!.
Gisteravond heerlijk twee flessen rose gedronken (oeps erg duur hier...) met onze twee franse maatjes waar we ongeveer een weekje mee zijn opgetrokken en afscheid van ze genomen. Vandaag zijn we nl. weer terug naar Bali gegaan en tot onze teleurstelling regent het.... Maarrrr ik moet wel even vermelden dat we een behoorlijk kleurtje op het eilandje hebben opgelopen...

Helaas de fotos moet ik jullie even onthouden want als ik hier de camera in de computer steek sta in onder stroom..niet zo fijn...

We lezen graag jullie berichtjes vanuit Nederland!!

Liefs el en mo

Ps pap en mam (van mo) kusjes en we houden even contact over het verloop vd ziekenhuisopname.

• 03 Februari 2009 - 10:41

Annemieke:

Hey El!!

Klinkt helemaal goed!!! Geniet er lekker van.
    Hier mis je niks, alles gaat zn gangetje.

Veel plezier nog!!

Gr. Annemieke

• 03 Februari 2009 - 10:46

Tonia:

Dag dames,

Leuk weer even van jullie te horen, ik zat er vanmorgen aan te denken dat het al weer even geleden was jullie laatste bericht.

Leuk hoor die schildpadjes, hebben jullie ook grote gezien?

Het nieuwe hondje van m'n moeder is net een bolletje wol en errug schattig!! Ze houdt ze alleen wakker 's nachts ;-)

Groetjes en tot gauw!

• 03 Februari 2009 - 11:13

Thijs:

Leuk hoor Monique al die slangen enzo. Echt wat voor jou dit soort vakanties. Neem je een paar extra katten mee???? Nee hoor, geintje........XXXXX Wel veel regen daar, had je beter niet wat later kunnen gaan, dit is wel jammer. O ja, ik heb nog een aardige partij tandenborstels in de aanbieding, maar wel electrisch, ha,ha,ha...... Nou nog veel plezier en verder niet zo zeuren over "te" duur, want dat zal wel meevallen. Je bent toch op vakantie !!! Als je geen geld wil uitgeven, dan je kan beter ........ blijven. Doei !!!!!!!!

• 03 Februari 2009 - 12:51

Connie & Johnny:

Mo en Ellen,

Jammer v/h weer joh. Ja goed hé dat Bintang bier nou snappen jullie wel waarom onze kat zo heet.
    Ik zei toch al dat de Gili-eilanden zo relaxed zijn. Wij zijn ook op het grootste eiland geweest Gili Trawagan. Een week tijdens onze wereldreis. Leuk werk van die schildpajes doe je goed Mo. Wat is dat van de ziekenhuisopname toch niet je vader? We houden het wel rustig hé in de gelederen. Nog veel plezier en veel zon gewenst. Groetjes,

• 03 Februari 2009 - 13:37

TUUR:

Ik heb even geen inspiratie dus dan maar even een Iraans spreekwoord wat op dit moment bij jullie past:

Een schildpad weet meer van de wegen te vertellen dan een haas.

• 03 Februari 2009 - 18:15

Danielle:

Ik sluit me aan bij Tuur. Leuk weer van jullie te horen, maar geen inspiratie aan deze zijde van de internetline.

• 03 Februari 2009 - 18:40

Marleen:

he el en mo,

erg gaaf om alle verhalen te lezen! Hopelijk genieten jullie er nog wel ff van (ondanks de regen). Voor je het weet is het weer voorbij, kan ik uit ervaring vertellen ;-(
    Geniet ze!!!
    tot over een tijdje in nederland.

groetjes leen

• 04 Februari 2009 - 09:32

Petra :

Hoi El en Moon,
    Fijn om weer even wat te horen en dat jullie een lekker kleurtje hebben. Jullie zijn over de helft van de vakantie het wordt nu aftellen.Moet ik al een vrachtwagen huren voor als ik jullie de 14e ophaal of kopen jullie niet zoveel . Geniet er nog van en tot de 14e op schiphol. Liefs peet.

• 04 Februari 2009 - 14:04

Petra L.:

Hey meiden!
    Fantastisch weer om te lezen die Farang-post
    Leuke dingen maken jullie mee
    Enneh...Mo die schildpadjes poetst met een tandenborstel...whoeha ha hilarisch!! Zijn toch wel foto's van hè??
    Volgende x gewoon ff dompelen in emmertje bleekwater...helpt ook!
    Dierenvriend oke..maar om nou 's avonds weer je tanden te poetsen met...je kan ook te ver gaan... ;)
    Veel plezier verder!!!

• 04 Februari 2009 - 14:30

Riet En Ton :

Hallo Ellen en Monique leuk jullie berichtjes te lezen wat beleyen jullie een mooi avontuur,jammer van het weer ,maar hier is het koud en het heeft van nacht wat gesneeuwt dus het weer hier is ook niet veel hier is alles goed geniet maar lekker.groetjes Ton en Riet.

• 05 Februari 2009 - 19:46

Yvonne:

Hoi Mo en Ellen

Geniet nog ff lekker van jullie laatste weekje. Hier missen jullie echt niets hoor.Het is hier echt winter en vreselijk koud maar helaas weer niet koud genoeg om lekker te kunnen schaatsen natuurlijk.Groetjes van Ruud en de jongens.xxx

• 07 Februari 2009 - 15:35

Natasja:

He Monique en Ellen,

Wat een fantastische foto's en leuke berichten.
    Mijn Indonesië trip is van tig jaar geleden maar ik herleef het weer helemaal, echt super. Balen dat het weer af en toe niet meezit, maar dit kleurtje nemen ze jullie niet meer af. Heerlijk eiland he, ik ging er toen echt met tegenzin weg. En Moon hoe is het eten? Genieten of snel naar de toko als je weer terug bent?
    Ik kijk al uit naar jullie volgende bericht en foto's.
    Nog heel veel plezier jullie laatste week.
    Groetjes uit het koude Nederland!

Natasja