Even een uitstapje naar Uruguay
Door: Monique
Blijf op de hoogte en volg Monique en hans
21 Januari 2011 | Uruguay, Montevideo
Dank voor jullie leuke reacties!
Ik merk dat mijn spaans iets beter is dan vorig jaar maar het verstaan gaat zozo met dank aan het argentijnse spaans. Maandag werd mijn spaans (en mijn geduld) in ieder geval goed op de proef gesteld. Een bootticket kopen met een wachtrij van 50 voor mij, een postkantoor zoeken om naar de gelukkigen onder jullie een kaart te sturen en mijn mobiel opnieuw leven in te blazen. Ze hadden nl. mijn nummer weggeven omdat ze blijkbaar dachten dat ik toch niet meer in arg. terug zou komen. Dit alles kostte me bijna een dag, het was harder werken dan een dag op kantoor....Vervolgens moest ik een hostel boeken in uruguay, ook dat duurde eeuwen (zo leek het alhtans)
Dinsdag op de arg. manier (met een kus) afscheid genomen van het hostelpersoneel, ze zijn zo vreselijk leuk hier. Naar de boot, door de douane en hop op de boot. De boottocht duurde een uurtje. Bij aankomst in Uruguay was geen douane meer te bekennen. He, ben ik nu illegaal in het land?
Iedereen had blijkbaar al een busticket naar Montevideo (de hoofdstad) behalve ik...Moet toch eens beter mijn zaakjes gaan regelen. Uiteindelijk hjad ik de ticketverkoop gevonden maar de vrouw zei 'nog een klein momentje wachten' he waarom?Dat kleine momentje werd een kwartier toen kwam er een mannetje aangerend en ze mocht eindelijk haar tickets gaan verkopen en ik moest uiteindelijk nog rennen on de bus te halen. Ik was vergeten geld te wisselen en het bleek niet mee te vallen om te pinnen bij het busstation in Montevideo. Niemand snapt me als ik vraag waar ik kan pinnen, ik doe dit nog wel in mijn opperbeste spaans maar het mag niet baten....
De taxis hebben hier ook een raar systeem. Je denkt dat op de meter 55 peso staat als je bij je bestemming aankomt maar dan komt de verrassing..het taxichauffeurmeneertje haalt er een tabel bij, goochelt een beetje en zegt het is 91 peso. He?
Het hostel is vreselijk dus de volgende dag verhuis ik lopend 20 minuten met rugzak (gevoelsgewicht nu 322 kilo) naar een ander hostel.Een ik kom op een kamer met 10 bedden, mannen en vrouwen gemengd. Nou ja je moet alles hebben meegemaakt nietwaar?
Gisteravond vlogen -door de harde wind- de parasollen al over de straat maar vandaag was het nog erger. Net als ik stad wil ga verkennen en me halverwege mijn touristentocht me op een terras geinstalleerd heb, komt er een inktzwarte lucht aan en vliegen de parasollen weer door de lucht. En nu gaat het ook nog keihard regenen. Het wordt een stuk kouder. De touristen zijn weg en er lopen vreemde ongure types op straat. Ik ga maar terug.
Je ziet hier veel politie op straat en bij de banken staan bewakers met geweren in handen. Doet niet echt gezellig aan.
Donderdag schijnt de zon uitbundig.Ik ben eindelijk een beetje in de vakantiemodus en ontstresst....Ik ga naar het strand met de bus a 17 peso gedurende 25 minuten. Let op 17 peso is ongeveer 60 eurocent!
Dit strand ligt niet aan de zee maar aan rio del plata (een rivier dus) alhoewel het water wel een beetje zout is (heeft waarsch een open verbinding met de zee of lieg ik nu?)Ik huur heel verstandig een parasol, omdat ik er vanavond niet wil uitzien als een rood biefstukje...Aan de boulevard achter het strand staan hoge hoge flatgebouwen, dat is een beetje jammer.
De temperatuur is fantastisch niet te heet en niet te koud..
Oke ik ga me voorbereiden op mijn lange trip voor morgen..
Om zes uur op, de local bus naar het busstation, 2,5 uur met de bus naar de boot, 1 uur met de boot naar Buenos aires, 4 uur wachten, 18 uur met de bus naar Puerto Madryn. Puerto Madryn, waar de pinquins me met spanning opwachten! Het avontuur gaat beginnen!
@Natas, ik heb jouw mail over Marlies gelezen. wat een supersuper goed nieuws!! ik heb je teruggemaild.
@ thijs en margriet, morgen kan ik dus niet skypen met pa en ma omdat ik een reisdag heb.Geef ze een dikke kus van me!
@Johnnie niet te hard slaan he...
Ik hoop dat jullie me allemaal blijven schrijven. Heb je echt grote geheimen te vertellen mail me dan even op thaimo10@hotmail.com
Ik ben benieuwd....
Besos
Monique
21 Januari 2011 - 05:52
Erika:
Heel veel plezier in Puerto Madryn! En maak veel foto's, wij willen dat ook wel eens zien :-)
groetjes -
21 Januari 2011 - 08:49
Thijs:
Ja maakt weer van alles mee en daarvoor ga toch naar dit soort landen........... Niet vergeten hé ! Het is Spaans, dus Calma Calma........ en je vooral niet opfokken, dat doen wij wel hier in NL. Prettige vortzetting en als je geld nodig hebt en ze snappen je (weer) niet, gewoon met duinm en wijsvinger een beetje wrijven en de creditcard laten zien......... Wel oppassen dat ze hem niet jatten natuurlijk. Nou veel wijsheid dan maar en de groeten uit een koud NL. Het heeft weer gevroren. Doei............. -
21 Januari 2011 - 09:45
Ayla:
Heey Monique!!!! Wat een fantastische verhalen en wat kan jij leuk schrijven zeg!! Als ik wakker wordt kijk ik vaak als eerste op de iPhone wat er die nacht allemaal is gebeurd in de wereld en dan leesis meteen je berichten. Is leuk wakker worden hoor:)
Wat maak je leuke dingen mee zeg. En ook de lol van de dingen die eerst niet zo heel goed gaan:) Alhoewel ik t verhaal van die Duitser die z'n kamer met je wilde delen niet helemaal vetrouwde -
21 Januari 2011 - 09:53
Ayla:
.... Nadeel van zo'n touch screen: je raakt per ongeluk iets aan daar gaat je bericht zonder dat je klaar bent. Maar ik ga weer vrolijk door...
Het is hier op dit moment best koud en mistig. Het dus doet best een beroep op mijn fantaseervermogen dat jij naar het strand gaat. Ik krijg de neiging om je te waarschuwen dat je je goedmoet kleden ;)
Anyway, ik ben sinds een week gisteren op kantoor geweest en dacht Natas gezelschap te houden op haar kamer. Wies en 1 van mijn trainees kwam er ook zitten, met alle bezoekers en drukte van dien. Was een komen en gaan van mensen!Ik weet zeker dat ze je gisterennog meer dan normaal heeft gemist;)
Nou lieve schat, geniet van alles en laat ons meegenieten door te blijven schrijven!!!
Liefs, X
Ayla -
21 Januari 2011 - 12:00
John:
Lieverd,
mooie foto's, goed begin van je reis.
Veel plezier tijdens de reisdag. Pfff, voel het nu al in mijn rug. Hoop maar dat je goede zitplaatsen in de bus hebt.
Succes en veel plezier. Dikke kus -
21 Januari 2011 - 14:18
Petra L:
Da's nog hard werken je trip ! Maar super leuk om te lezen!! Je maakt weer van alles mee, ben ook benieuwd naar de Pinguins!! Zal de trip allemaal waard zijn denk ik!
Enjoy !! -
21 Januari 2011 - 17:31
Erik:
Tjees Meis,
avonturen he?
Ik lees graag al je belevenissen.
Zelf ga ik niet zo ver, in het slome Europa is ook nog zoveel te zien. Maar geen pinguins denk ik. Doe voorzichtig en ga niet met vreemde mannen op de kamer, daar krijg je alleen maar praatjes van :)
nou ja, gooi het niet publiek.
21 Januari 2011 - 18:21
Wendy:
Hoi mo,
Leuk om je verslagen te lezen. En je foto's te zien. Echt cool.
Suc6 met je lange reis. Hoop dat t meevalt. En genieten van alles wat je nog gaat beleven.... Tis hier best koud, vergeleken bij jou. Waarschijnlijk ben ik skien als jij net terug bent van vakantie. Ga met Conchita en nog 10 andere, gezellie...
Have fun.
Dikke xxx -
22 Januari 2011 - 16:18
Jos:
He mootje wat een stres heb jij daar in dat arg.Wij zijn gister naar de opening geweest van batavia was helemaal te gek iedereen vroeg naar je, heel mooi geworden,en gezellig.
Mo ik ben vorige week in Amsterdam geweest komen we in een kroeg het aapje hangt daar toch een foto van jou, dat was effe schrikken mo,maar na enkele mensen gesproken te hebben werd alles duidelijk de stam kroeg van mo wat een toeval of niet.groetjes jos en lottie
24 Januari 2011 - 17:46
Barbara:
Je moet er wat voor doen, maar dan heb je wel wat. Wel weer toestand voor je alles voor elkaar hebt. Hopelijk bij al dat rennen heb je geen hoge hakken aan haha. Nou lieverd wat temp. betreft heb je het een stuk beter dan hier. Tot gauw,liefs Barbara.